Udgivet i Mere om Livsstil

Indretning med køkkenlamper - her er 5 gode ideer

Af Fondant.dk

Køkkener i mange hjem er samlingspunktet for både gode madoplevelser og hyggeligt samvær. Det er et af de tidspunkter, hvor vi får talt sammen om dagens oplevelser og om løst og fast. Derfor prioriteres indretningen af køkkenet og interiøret også i mange hjem. Her må det gerne tage sig æstetisk ud også med god belysning.

Brug af dagslyset og kunstigt lys

Indretning af rum generelt må gerne være optimale for brug af dagslyset. For lyset er væsentligt for, at vi kan se og dertil skabe æstetisk hygge. Derfor er indretningen ikke uvæsentligt, når vi indretter hjem. Men trods det, har vi også brug for god belysning af kunstigt lys. Og her kommer lamperne gerne ind. De må dertil gerne være smagfulde og passe ind i indretningen. Især i de rum, hvor vi dagligt opholder os meget, som køkkenet.

Indret køkkenet med æstetiske køkkenlamper

Det kan være svært at vælge de rette køkkenlamper, for udvalget er i dag stort. Men god kvalitet er helt essentielt, uanset om ens køkken er nyt eller af ældre dato. Lamper pifter nemlig op og kan sagtens være den brugbare løsning, der skal til, hvis man blot står for en mindre renovering af sit køkken. Så vælg med omtanke, når du planlægger dit lampekøb. Uanset om det er loftslamper, bordlamper eller hyggeligt lys til væggen. På den måde sikrer du også, at du får indkøbt de helt rette lamper til dit køkken med øje for økonomien.

5 gode ideer for valg af æstetiske køkkenlamper

1. Lys over spisebordet

En loftslampe over spisebordet kan være en ideel løsning, hvis du ikke har indlagt loftslys. Men sørg for at den ikke synes for tung, så man også kan se hinanden, når man sidder ned ved spisebordet. Her kan du også indtænke muligheden for hejs.

2. Farvevalget på dine lamper

Lamper må gerne matche farverne i dit køkken. Ønsker du et råt look er mørke farver altid et godt valg. Her går stål, også behandlet stål, godt til. Men vælger du lamper af kobber tilføres rummet varme og glød. Dette kan dog også tilføres i andet interiør som levende lys i en varm farve, viskestykker, blomster m.m. For varme til rum giver hygge og en æstetisk stemning.

Du kan også lade farvede lamper dominere i dit køkken, hvis du er til mere spræl. Det kan være en god kontrast både til hvide og farvede vægge. Dertil bidrager farver også til livlige rum, hvor aktivitet sker. Hvilket mange køkkener i dag er bygget til. Her kan børnene lave deres lektier eller være kreative samtidig med, at der laves mad over gryderne.

Og har man børn, så er det også vigtigt, at man kan se, at de bor der. Dertil har rum til at udfolde sig og ligeledes være med i køkkenet. Og her kan lamper i børnehøjde også være en god løsning, så de kan se, hvad de laver. Især når dagslyset ikke er nok.

3. Lamper som dekoration

Lamper må også gerne indgå i indretningen som dekoration. Også i køkkenet. De pynter og giver et anderledes og ikke mindst utraditionelt tvist i indretningen. Det kan være lamper, som er udformet i et sjovt eller æstetisk udtryk. Det bidrager også til en personlig indretning, som også er væsentligt, når vi skaber hjem. Man må godt mærke, hvem der bor der. På den måde bliver ens hjem også mere autentisk, hvilket også fordrer tryghed og en base, man godt selv kan lide at opholde sig i.

4. Stilarter

Afhængig af smag så bland ikke for mange stilarter. Det kan hurtigt set rodet ud, hvilket også fordrer, at man ikke helt slapper af. Men farvede lamper kan bidrage til spændende looks, hvis du også kan lide farver på væggene og i dit interiør. Så lad dig inspirere, hvis du også ønsker nogle forandringer i dit køkken.

5. Æstetiske små bordlamper

Udover de almene lamper, så er julen også tiden, hvor mange mennesker vælger at bruge penge på lys. Man ønsker sig en julestemning, som godt må være lidt udover det sædvanlige. Små æstetiske bordlamper hist og pist, også på spisebordet, indbyder til hygge, hvor varme lyser op. Det bidrager til magiske stunder, som hører julen til. Køber du dem ikke selv, så er det et oplagt julegaveønske.

Ønsk dig eller forær køkkenlamper i julegave

Lamper kan godt være en større udskrivning i ens budget. Men så kan man jo sætte den på ønskelisten. Forær en køkkenlampe i julegave til en, du holder af. Så kan du også glæde dem, du elsker. Lige nu fås der særrabat, hvor mange penge også kan spares. Og det er nok de færreste, som ikke ville blive glade for en lækker lampe eller anden belysning udover det sædvanlige. Her tænkes der på interiørlamper, som har et helt specielt tvist som bl.a. deko, bærbar m.m.

Så har du endnu ikke fundet alle dine julegaver, så kan du helt sikkert finde en her. Også til en person som stort set har alt, og som kan være svær at finde en gave til. Og ved juletid handler det især også om at overraske hinanden. For måske havde vedkommende aldrig selv tænkt på køkkenlamper eller anden belysning som en oplagt gaveide.

Skab økonomi i dit budget til nye køkkenlamper

Har du ikke ønske om at nye køkkenlamper skal på din ønskeliste, så spar løbende op til dem i dit budget. Så du får skabt det køkken, du virkelig ønsker dig. Med god belysning skabes der også et multifunktionelt køkken, hvor I som familie kan lave mad og bage lækre kager med børnene. Her er fondant oplagt at bruge sammen med børn. De elsker farver, hvilket også bidrager til brug og udvikling af deres kreative sans.

Find det du mangler på fondant.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 2.047 produkter fra mere end 134 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 3.681 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-18 08:44:06.

46
Produkttyper
2.047
Produkter
120
Brands
134
Forhandlere
3.681
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.